Cum scoatem corect un coș

Cum scoatem corect un coș

Acnee, coșuri, pustule cu puroi. Sfatul cel mai potrivit este să le lași în pace, deși în anumite situații e bine să cunoști cum scoatem corect un coș pentru a traumatiza la minim pielea. Dacă te-ai confruntat cu ele, atunci știi cât de greu este să le reziști.

Recomandarea generală este să nu îți scoți singură coșurile, pentru că:

 • poți să-ți rănești pielea destul de rău, iar rănile se pot transforma în cicatrici
 • poți înmulți bacteriile transferându-le de la o zonă la alta a feței
 • zgândărirea unui coș duce la inflamarea zonei și implicit la hiperpigmentare post inflamatorie (închiderea la culoare a zonei din jurul coșului)

Pe de altă parte, un coș imens cu vârful alb înseamnă „moartea” vieții tale sociale. Și în plus stoarcerea unui coș poate duce la vindecarea acestuia, dacă procedura este realizată corect.

Cum poți reduce daunele?

 • taie unghiile foarte scurt și asigură-te că mâinile și tenul tău sunt curate
 • învelește degetele tale arătătoare în șervețele (știu, mai greu de făcut decât de spus)
 • apasă ușor pe coș până pocnește
 • dacă nu se întâmplă nimic nu insista, renunță. Încercând să forțezi nu faci decât să te rănești.
 • uneori poate ajuta o mica incizie făcută cu un ac steril de seringă pentru ca puroiul să poată fi evacuat ușor, fără a afecta pielea prea mult
 • foarte important de reținut este că acneea nodulo-chistică trebuie lăsată în pace. Dacă dor foarte tare, nu te atinge de aceste leziuni și aplică din sfaturile prezentate aici.
 • folosește un antiseptic natural pe locul respectiv

Destul de des este recomandată aplicarea locală de benzoyl peroxide, dar acesta este un ingredient puternic care utilizat constant poate duce în timp la distrugerea integrității barierei hidrolipidice. Mai multe despre bariera hidrolipidică poți afla din acest articol.

Iată de ce la NeedCosmetice am ales să ne bazăm pe puterea naturii. Astfel pentru formulele noastre am ales uleiuri esențiale recunoscute pentru efectul lor puternic anti-bacterian și regenerator.

Indiferent de tipul de acnee cu care te confrunți, este foarte important să acorzi o atenție deosebită modului în care îți ingrijești pielea. Încearcă să aflii cauza apariției acneei pentru a o putea trata corespunzător și nu uita de câteva reguli elementare de igienă.

Cum îngrijim corect un ten cu acnee

 1. Curăță pielea în fiecare zi cu un produs blând. Evită curățarea agresivă a tenului cu săpun, cu produse puternic abrazive sau cu diferite dispozitive, deoarece pot afecta bariera naturală a pielii. Insistă cu limpezirea produsului de curățat, clătește îndelung pielea cu apă călduță.
 2. După curățare aplică un produs care să nu înfunde porii și care să împiedice înmulțirea bacteriilor din foliculi.
 3. Folosește un produs antibacterian eficient asupra bacteriei cauzatoare de acnee. Dacă ești în cătare de variante naturale îți recomand să te orientezi către produse care conțin uleiuri esențiale precum: tea tree, lavandă, oregano, cimbru sau lămâie. Despre eficiența lor poți citi mai mult aici.
 4. Exfolierea constantă ajută la îndepărtarea celulelor moarte, a excesului de sebum și a impurităților adunate peste zi. Încearcă o mască sau un gomaj blând care conține acid salicilic și enzime din fructe sau un produs de curățare cu enzime din fructe. Te poți orienta și către produse pe bază de acizi din fructe, dar atenție la concentrație și la durata utilizării.
 5. Pentru a ajuta pielea să se vindece trebuie să incluzi în rutina ta cosmetică și ingrediente reparatoare, anti-inflamatorii, care întăresc bariera hidrolipidică: mierea de albine, pudra de cacao raw, pudra de turmeric, gălbenelele, lavanda, extractul de vanilie, etc.
 6. Evită produsele astringente care conțin iritanți precum alcoolul, deoarece pielea reacționează producând și mai mult sebum.
 7. Igiena este foarte importantă. Pe lângă curățarea zilnică a tenului, schimbă cât mai des prosoapele de față și fețele de pernă. Evită să îți atingi fața!
 8. Acordă importanță și alimentației și redu considerabil consumul de grăsimi și alimente procesate. Pune accentul pe fructe și legume proaspete și un consum ridicat de apă.
Nu uita să te abonezi la blogul NeedCosmetice pentru a nu pierde articolele viitoare cu sfaturi și informații utile despre îngrijirea pielii și a părului sau despre noutățile și ofertele din magazin. Găsești formularul de abonare în josul acestei pagini.

Foto de user18526052  pe FREEPIK

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nicoleta Domnu

Nicoleta Domnu

La Need totul este intenţionat. De la textură, la senzaţia pe care un produs o lasă pe piele, de la rezultatul urmărit, la recipientele folosite, de la modul în care este obţinut un ingredient cosmetic, la impactul asupra mediului. Trăieşte cu intenţie!

Social Media

spune-ne părerea ta