Bun bun

„Bun! Bun!”

O piele tânără, hidratată, fără riduri. Aceasta este pielea pe care o dorește toată lumea și este scopul final al oricărui produs cosmetic. Dar ce înseamnă de fapt un produs Bun! Bun!?

​​Pielea deshidratată este lipsită de strălucire. Ai mereu impresia că te strânge, parcă ar fi cu un număr prea mică. Acest lucru se datorează cantității reduse de sebum sau poate fi cauzat de deshidratare.

Atunci când pielea este deshidratată pot apărea și alte probleme:
  • textură neuniformă
  • senzație de strângere
  • descuamare ușoară  sau mai puternică
  • sensibilitate ridicată, înroșire accentuată, zone inflamate
  • pielea se poate crăpa accentuând astfel îmbătrânirea prematură
  • pot apărea mâncărimi

Bun bun

Pielea deshidratată nu definește un tip de piele ci este o cauză în sine. Orice tip de piele poate deveni deshidratat la un moment dat. A nu se confunda pielea uscată cu pielea deshidratată.

O piele uscată are drept cauză cantitatea redusă de sebum produsă de piele. Rolul sebumului este acela de a forma o barieră protectoare pe suprafața pielii. Dacă acesta nu este produs într-o cantitate suficientă nu-și poate face treaba, ceea ce înseamnă că pielea pierde apă multă mai ușor și în consecință se poate irita mult mai ușor.

Știai că refacerea barierei hidrolipidice este primul pas în îngrijirea pielii deshidratate?

Odată cu înaintarea în vârstă procesul de reînnoire al celulelor care formează această barieră încetinește și odată cu acesta scade și producția de sebum. Iată de ce exfolierea este importantă dacă ai pielea deshidratată, uscată sau matură!

Din fericire pielea deshidratată poate fi tratată foarte simplu prin aplicarea unor produse cosmetice hidratante sau care facilitează reînnoirea celulară.

Nu știi ce să faci și ce ingrediente să folosești pentru a repara și menține bariera hidrolipidică?

Folosește cosmetice bogate în lipide. Acordă atenție deosebită  produselor de curățare și  folosește unul cât mai blând. Nu exagera cu exfolianții pe bază de acizi. Protejează-te și evită expunerile prelungite la soare, mai ales la ore nepotrivite.

Când spun lipide mă refer în mod special la acizii grași. Aceștia se regăsesc în uleiurile vegetale. Acizii grași bogați în acid linoleic sunt perfecți pentru a repara pielea deshidratată. Uleiurile vegetale recomandate: uleiul de luminița serii, uleiul de avocado, uleiul de floarea soarelui, uleiul de cânepă, uleiul de germeni de grâu, uleiul de sâmburi de struguri și lista rămâne deschisă.

În cazul tenului, pielea deshidratată este puțin mai complicat de tratat deoarece trebuie să ținem cont de fiecare tip de piele în parte, însă, când vine vorba de pielea de pe corp lucrurile sunt mai simple. Poți aplica oricare din uleiurile enumerate mai sus, sau poți experimenta cu amestecuri de 2-3 uleiuri. Pune uleiul sau amestecul într-un recipient ușor de folosit și aplică-l zilnic pe tot corpul, de preferință seara după duș, pe pielea ușor umedă pentru a facilita absorbția.

Unul dintre primele produse realizate de mine pentru familie, ce și-a dovedit eficacitatea de nenumărate ori, era o cremă solidă pe bază de ceară de albine nepurificată, unt de shea și ulei de cocos. Când am gândit formula, am avut în vedere un produs care să refacă pielea deshidratată, să fie ușor de folosit și să fie potrivit pentru întreaga familie, inclusiv pentru un copil de 2 ani.

Fără conservanți, fără parfum care să irite pielea.

​​După mai multe încercări am găsit soluția ideală pentru pielea deshidratată, crăpată și chiar afectată de eczemă. Toți membrii familiei mele au primit la un moment dat o astfel de cremă. Ce m-a amuzat mereu este faptul că la început nimeni nu citea eticheta și în ciuda specificațiilor mele se încăpățânau să scobească crema în încercarea de a aduna suficient produs să întindă pe piele. Era de fapt un calup solid, asemeni unui săpun, care trebuia scos din recipient și încălzit în palme înainte de a fi aplicat pe piele.

Băiețelul nostru T, a învățat de la început secretul să o scoată din recipient cu o dexteritate incredibilă și o freca fericit de piele, acolo unde considera el că are nevoie de un plus de hidratare. De cele mai multe ori nu ezită să o și guste :

“Bun! Bun!”,

operațiune care îi face o deosebită plăcere, iar eu nici nu mă mai chinuiam să-i scot crema din gură pentru că știam că nu are ce să-i facă rău. Îl lăsam să o molfăie fericit pentru că alesesem să folosesc ingrediente de cea mai bună calitate, certificate ecologic.

Tipul acesta de produs mi se pare în continuare extrem de eficient și sustenabil în același timp. Poate fi luat peste tot, nu se varsă, nu necesită condiții speciale de păstrare, se aplică ușor oriunde ai nevoie pe corp. Iar partea cea mai frumoasă este că poate fi personalizat cu ușurință cu diferite uleiuri esențiale și pudre minerale colorate.

Îți dorești și tu un astfel unt solid pentru corp?

Ia legătura cu cei de la AER. În colaborare cu ei pregătesc inimioare delicioase pentru corp, pe care le poți achiziționa direct din magazinul lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nicoleta Domnu

Nicoleta Domnu

La Need totul este intenţionat. De la textură, la senzaţia pe care un produs o lasă pe piele, de la rezultatul urmărit, la recipientele folosite, de la modul în care este obţinut un ingredient cosmetic, la impactul asupra mediului. Trăieşte cu intenţie!

Social Media

spune-ne părerea ta