fbpx

Din secretele firului de păr! (1)

par sanatos

Dacă într-un articol trecut am vorbit despre cum să îţi alegi produsele pentru păr, de această dată am să insist asupra modului în care îţi poţi îngriji corect şi eficient părul.

În ultima perioadă am întâlnit din ce în ce mai multe persoane care caută disperate produse care să le rezolve diverse probleme de păr.

Pentru că sunt multe de spus, vor urma mai multe articole pe această temă.  Am considerat că un articol prea lung ar deveni prea obositor, chiar dacă interesul arătat este mare.

Cu părere de rău vă spun că nu există nici un şampon care să trateze efectiv problema.

În cel mai bun caz poate ameliora simptomele, dar vorbim de un produs-tratament (găsit de cele mai multe ori în farmacii). Acesta, folosit pe perioade mai lungi de timp poate avea şi efecte secundare.

Ce ne poate ajuta?

 • diverse produse gândite special pentru fiecare problemă în parte (spray-uri şi  loţiuni cu sau fără clătire, măşti, tratamente, seruri etc) toate realizate doar din ingrediente naturale de origine vegetală
 • măşti făcute în casă din ingrediente naturale
 • infuzii de plante folosite pentru clătit
Păr uscat, lipsit de strălucire, dermatită, mătreaţă, vă sună cunoscut?

Ingrediente benefice pentru păr sunt sigură că le aveţi oricând la îndemână: ouă, miere, oţet de mere, bere, ulei de cocos, ulei de măsline, ceai de coada calului, ceai de hibiscus, ceai de muşeţel, aloe vera, ape florale de muşeţel, rozmarin sau lavandă, uleiuri esenţiale de tea tree, rozmarin, lămâie etc.

Sunteți curioase (curioşi) ce măşti minunate putem face folosind aceste ingrediente? M-am gândit că ar fi de folos să postez mai multe reţete eficiente pentru diverse probleme. Începând cu articolul următor voi prezenta câteva. Dacă nu te-ai abonat încă la newsletter-ul nostru nu sta pe ganduri dacă vei să fii la curent. În coloana din dreapta, în susul paginii, găsești formularul pentru abonare.

Foarte important: trebuie să includ în listă şi alimentaţia sănătoasă bogată în acizi graşi esenţiali şi probiotice!

Să nu uităm însă că la fel de important este şi şamponul folosit. Încearcă unul cât mai blând, cu ingrediente naturale, care nu face excesiv spumă, care nu face părul să scârţâie şi neapărat dă-i timp părului să se obişnuiască cu el. Cel puţin o lună!

Dacă primul pas în detoxifierea rutinei de îngrijire a părului a fost decizia de a elimina toate produsele care conţin silicon te informez că trecerea va fi dificilă. Vei observa că părul tău nu va mai fi la fel de uşor de pieptănat, nu va mai arăta la fel de strălucitor şi “sănătos”. Dacă până acum ai folosit un produs ce conţine agenţi de curăţare mult prea agresivi vei avea impresia că noul şampon nu face faţă, că nu spală.

Vei avea chiar tendinţa de a te întoarce la vechile produse!

Rezistă!

După o perioadă de acomodare şi cu puţin efort părul tău îşi va dezvălui adevărata frumuseţe.

Cîteva detalii despre păr care te vor ajuta să înţelegeţi mai bine cum să-l îngrijeşti şi ce ingrediente să cauţi.

În funcţie de tipul de păr:
 • cu cât e mai drept părul cu atât mai uşor ajunge uleiul/grăsimea naturală de la bază până la vârf
 • din acelaşi motiv părul cârlionţat are tendinţa să fie mai gras la bază şi mai uscat la vârfuri
 • părul subţire nu are nevoie de multe ingrediente care îl pot îngreuna precum uleiuri şi unturi naturale
 • părul subţire are nevoie de agenţi condiţionatori care să îi ofere volum, precum proteinele vegetale
 • părul cârlionţat, sau cel care reacţionează foarte repede la umezeală, nu are nevoie de mulţi umectanţi (glicerină, miere, lactat de sodiu etc)
 • părul rar, sau care cade, poate beneficia de extracte botanice ce stimulează foliculul de păr (cafeina, algele, extractul de ardei iute etc)
 • firul gros de păr are nevoie de umectanţi
 • părul uscat trebuie curăţat cu produse care conţin agenţi de curăţare foarte blânzi şi balsamuri sau măşti cu un procent ridicat de uleiuri naturale
 • părul gras nu va tolera foarte bine balsamurile sau măştile de păr pe baza de uleiuri şi unturi vegetale.

Vor fi multe secrete dezvăluite, așa că vă rog să vă aveți răbdare. Keep in touch!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen + 4 =