fbpx

7 sfaturi pentru a trece la rutina cosmetică de primăvară

cosmetice

Dimineţile însorite şi copacii înfloriţi te umplu de energie?

Gândul îţi stă la curăţenia de primăvară?

Ce ar fi să profiţi şi să te ocupi puţin şi de rutina ta cosmetică, să o adaptezi noului anotimp. Dacă nu ştii de unde să începi sunt alături de tine şi îţi vin în ajutor cu 7 sfaturi concrete.

1. Curăţenia de primăvară se aplică şi la dulapul tău de cosmetice.

Sunt sigură că şi tu ai acele cosmetice care stau prin spatele dulapului şi adună praf. Fă curăţenie printre ele şi aruncă toate produsele expirate. Dacă continui să le foloseşti te poţi alege cu alergii serioase. Ai produse încă în garanţie dar nu le-ai mai folosit de mult timp? Aruncă-le şi pe acestea.

Sfatul meu e să pui accentul pe un trio de bază:

2. Scapă de pielea aspră/de şopârlă!

În curând vei scoate la vedere mâinile şi picioarele aşa că asigură-te că le îngrijeşti cum trebuie. Aerul uscat, hainele aspre, băile fierbinţi, toate şi-au pus amprenta asupra lor.

Piele uscată, descuamată, aspră, ca de şopârlă gata să năpârlească? Scapă de pielea specifică iernii folosind un scrub sau o mănuşă exfoliantă.

Pentru o experienţă unică eu am pregătit un scrub pe bază de cafea.

Curăță pielea în profunzime, elimină celulele moarte, activează microcirculaţia şi lasă pielea hidratată, netedă și catifelată. Un factor important în crearea formulei a fost acela de a putea fi îndepărtat cu uşurinţă de pe piele şi de pe cadă, fără să lase peliculă grasă. Despre miros ce să mai zic? O explozie de fericire pură!

Nu uita de ten! Şi acesta poate beneficia de pe urma unui scrub. Înlătură cu grijă celulele moarte pentru o piele radiantă!

Pentru ten va trebui să foloseşti un gomaj mult mai blând. Aplică-l prin mişcări circulare uşoare şi nu exagera. O dată pe săptămână este mai mult decât suficient.

Ce spui de o mască cu ciocolată care poate fi folosită şi pentru exfolierea tenului? Delicios! Pentru o experienţă cu adevărat magică click aici.

3. Iluminează pielea.

Acum este momentul ideal să foloseşti produse pe bază de AHA şi BHA, care acţionează mult mai în profunzime decât gomajul. Acestea ajută la îndepărtarea celulelor moarte şi la anularea micilor imperfecţiuni de pe piele!

4. Nu uita de gât şi de zona decolteului.

Dacă până acum ai ţinut aceste zone ascunse sub gulere înalte şi fulare e vremea să le acorzi şi lor mai multă importanţă! Exfoliază şi hidratează aşa cum faci cu tenul tău.

5. Simplifică!

Pentru că temperaturile şi umiditatea din atmosferă cresc este posibil ca tenul tău să necesite formule cosmetice mult mai uşoare. Simplifică rutina cosmetică!

De exemplu, după curăţare, tenul gras poate cere doar câteva pufuri de  hidrolat de lavandă. Încearcă să îţi asculţi pielea şi să te comformezi necesităţilor ei reale!

6. Protejează

De acum va trebui să te gândeşti şi la protecţie solară. Caută din timp un produs care să întrunească toate cerinţele tale. Nu uita să hrăneşti pielea cu ingrediente naturale bogate în antioxidanţi pentru a contracara efectele nocive ale radiaţiilor solare.

7. Detoxifică rutina cosmetică!

Asta înseamnă că va trebui să acorzi mai multă importanţă etichetelor de pe produsele cosmetice. Încearcă să treci încet, dar sigur la produse naturale. Cel mai simplu mod în care poţi să faci asta este să înlocuieşti câte un produs pe rând.

Gândeşte-te care ar fi primul produs de pe listă. Pentru unii e săpunul, pentru alţii e deodorantul. Nu contează! Important e să faci primul pas şi să nu te mai întorci la vechile produse.

Eşti gata?

Străluceşte!

One thought on “7 sfaturi pentru a trece la rutina cosmetică de primăvară

  1. Pingback: 5 motive să foloseşti un deodorant natural - NeedCosmetice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen + eleven =