7 sfaturi pentru a trece la rutina cosmetică de primăvară

7 sfaturi pentru a trece la rutina cosmetică de primăvară

Dimineţile însorite şi copacii înfloriţi te umplu de energie?

Gândul îţi stă la curăţenia de primăvară?

Ce ar fi să profiţi şi să te ocupi puţin şi de rutina ta cosmetică, să o adaptezi noului anotimp. Dacă nu ştii de unde să începi sunt alături de tine şi îţi vin în ajutor cu 7 sfaturi pentru a trece la rutina cosmetică de primăvară.

1. Curăţenia de primăvară se aplică şi la dulapul tău de cosmetice.

Ce e de făcut concret:
1. Adună absolut toate produsele cosmetice din casă (din baie, din dormitor, din geantă etc.)
2. Trece-le în revistă.
3. Prima dată aruncă-le pe cele care nu îţi plac absolut de loc.
4. Apoi aruncă-le pe cele începute, dar pe care nu le-ai mai folosit de mult timp din diverse motive. Nu căuta motive să le păstrezi. Dacă nu sunt folosite înseamnă că nu au ce căuta acolo.
5. Verifică termenul de valabilitate la toate produsele rămase şi aruncă tot ce a expirat.
6. Fă o listă cu produsele de care crezi că vei avea nevoie în plus pe viitor. Nu le cumpăra, fă doar lista.
 
Paşii de mai sus sunt valabili pentru toate produsele cosmetice din casă, indiferent că sunt ale tale sau ale soţului, ori ale copiilor: creme, geluri de duş, machiaj, lacuri de unghii etc.
Ce trebuie reţinut este că această curăţenie trebuie făcută la rece, fără sentimentalisme.
 
Aruncă toate ambalajele goale dacă nu pot fi reutilizare sau reciclate, chiar dacă îți plac cum arată. În cazul produselor Need ne-am oprit  special la sticlă, pentru a putea fi reutilizare. De exemplu borcanele sunt perfecte pentru a depozita condimente, iar recipientele mini care însoțesc fiecare comandă pot fi reumplute și luate în geantă sau în vacanță. În plus, designul minimalist și elegant nu încarcă vizual spațiul și nu deranjează. Așează-le la vedere pe o tavă și bucură-te de ele în fiecare zi.
 
Când faci loc pentru lucrurile care contează vei vedea că ai mai mult timp pentru tine.

2. Scapă de pielea aspră, de şopârlă!

În curând vei scoate la vedere brațele şi picioarele aşa că asigură-te că le îngrijeşti cum trebuie. Aerul uscat, hainele aspre, băile fierbinţi, toate şi-au pus amprenta asupra lor.

Piele uscată, descuamată, aspră, ca de şopârlă gata să năpârlească? Scapă de pielea specifică iernii folosind un scrub cel puțin o dată pe săptămână și o mănuşă exfoliantă la fiecare duș.

La Need iubim scrub-urile pe bază de sare, pentru că sarea curăță pielea în profunzime, dezinfectează și vindecă rănile, elimină celulele moarte, activează microcirculaţia şi lasă pielea hidratată, netedă și catifelată. Dacă vrei să aflii mai multe despre beneficiile sării, îți recomand și acest articol.

Nu uita de ten! Şi acesta poate beneficia de pe urma unui scrub. Înlătură cu grijă celulele moarte pentru o piele radiantă!

Cel mai bun produs ca să faci asta este masca pudră iluminatoare Radiance superpowder pe bază de pudră de trandafiri de Damasc. În cazul în care optezi pentru alt produs, asigură-te că particolele abrazive sunt suficient de blânde. Nu folosi zaț de cafea, mălai sau sare mare pe ten.

3. Iluminează pielea.

Acum este momentul ideal să foloseşti produse pe bază de vitamina C, care acţionează mult mai în profunzime decât gomajul. Acestea ajută la estomparea micilor imperfecţiuni de pe piele!

4. Nu uita de gât şi de zona decolteului.

Dacă până acum ai ţinut aceste zone ascunse sub gulere înalte şi fulare e vremea să le acorzi şi lor mai multă importanţă! Exfoliază şi hidratează aşa cum faci cu tenul tău.

5. Simplifică!

Pentru că temperaturile şi umiditatea din atmosferă cresc este posibil ca tenul tău să necesite anumite schimbări în rutina cosmetică. Simplifică modul de îngrijire.

De exemplu, după curăţare, tenul gras poate cere doar câteva pufuri din hidrolatul preferat și un ser ușor precum unul pe bază de Bakuchiol. Încearcă să îţi asculţi pielea şi să te comformezi necesităţilor ei reale!

6. Protejează

De acum va trebui să te gândeşti la protecţie solară și refacerea daunelor provocate de radiațiile UV. Caută din timp produse care să întrunească toate cerinţele tale.

Nu te baza exclusiv pe creme care au protecție solară inclusă. Pentru ca un filtru UV să acționeze eficient, trebuie folosit după anumite reguli, precum cantitate și intervale orare de aplicare. De cele mai multe, din grabă sau din necunoaștere, nu respectăm aceste cerințe.

Hrăneşte-ți pielea cu ingrediente naturale bogate în antioxidanţi și consumă cât mai multe fructe și legume colorate pentru a contracara efectele nocive ale radiaţiilor solare. Beta carotenul, cel care dă plantelor culoarea portocalie, roșie sau verde, întârzie îmbătrânirea prematură a pielii.

Cele mai bogate alimente în beta caroten:

  • kale, spanac, frunze de salată, pătrunjel
  • cartofi dulci, dovleac, morcovi
  • pepene galben și roșu, mango, papaya, caise
  • ardei gras, capia, roșii

7. Detoxifică rutina cosmetică!

Asta înseamnă că va trebui să acorzi mai multă importanţă etichetelor de pe produsele cosmetice. Încearcă să treci încet, dar sigur la produse naturale. Cel mai simplu mod în care poţi să faci asta este să înlocuieşti câte un produs pe rând.

Gândeşte-te care ar fi primul produs de pe listă. Pentru unii e săpunul, pentru alţii e deodorantul. Nu contează! Important e să faci primul pas şi să nu te mai întorci la vechile produse.

Eşti gata?

Străluceşte!

Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nicoleta Domnu

Nicoleta Domnu

La Need totul este intenţionat. De la textură, la senzaţia pe care un produs o lasă pe piele, de la rezultatul urmărit, la recipientele folosite, de la modul în care este obţinut un ingredient cosmetic, la impactul asupra mediului. Trăieşte cu intenţie!

Social Media

spune-ne părerea ta