Cum să foloseşti sarea pentru o piele superbă

Cum să foloseşti sarea pentru o piele superbă

Ai observat şi tu că după o vacanţă petrecută la mare pielea şi părul tău arată superb?

Din tot ceea ce ni s-a spus până acum reiese că sarea ne face rău şi că ar trebui evitată. Aşa este, dar nu atunci când vine vorba de îngrijirea pielii.

Recunosc că sarea nu a avut niciodată statutul de super ingredient ca vitamina C sau ca algele, nu are nimic spectaculos la o primă vedere, dar în ciuda reputaţiei sale proaste are de fapt beneficii surprinzătoare pentru piele, păr, dinţi şi unghii.

Băile cu sare au fost folosite în scop terapeutic din cele mai vechi timpuri. Oamenii merg la Marea Moartă de sute de ani pentru a se trata de diverse probleme de sănătate precum cele de piele, inflamaţii, durere etc.

Iniţial eşti tentat să crezi că aplicând sare pe piele te vei alege doar cu o piele uscată şi cu senzaţia de mâncărime, dar de fapt sarea are abilitatea unică de a îmbunătăţi condiţia pielii, de a activa circulaţia, de a elimina toxinele şi de a echilibra pH-ul natural al pielii.

Cum să foloseşti sarea pentru o piele superbă

1. Exfoliere

De scruburile de corp cu sare ai auzit cu siguranţă. Nu degeaba sunt atât de promovate. Sarea îndepărtează cu uşurinţă celulele moarte şi iluminează pielea. Poate fi folosită atât pentru corp cât şi pentru ten, atenţie doar să alegi întotdeauna sare cât mai fină pentru a nu cauza micro fisuri la suprafaţa pielii.

Poţi cumpăra produse gata preparate sau poţi încerca să îţi faci propriul exfoliant combinând sarea fină cu apă sau cu un ulei vegetal.

2. Măşti cu sare

O mască calmantă şi puternic anti inflamatoare este masca cu miere de albine şi sare. Mineralele din sare vor hrăni şi vor trata pielea, iar rezultatul final va fi un ten hidratat în profunzime care va arăta şi se va simţi mai tânăr şi mai sănătos.

Mod de pregătire a unei astfel de măşti:

Amestecă o linguriţă de sare foarte fină cu 2 linguriţe de miere curată.

Aplică pe tenul curat şi uscat. Întinde în strat uniform evitând cu grijă zona ochilor şi buzele. Lasă să acţioneze timp de 10-15 minute apoi îndepărtează cu apă călduţă prin mişcări circulare pentru a exfolia uşor pielea în acelaşi timp.

După ce usuci tenul continuă cu rutina ta obişnuită de frumuseţe.

Dacă nu vrei să îți faci propria mască, încearcă masca pudră de la Need. Pe lângă numeroasele extracte din plante am adăugat și sare roz de Himalaya, iar efectele se observă chiar de la prima folosire.

3. Băi relaxante cu sare

Sarea îndepărtează impurităţile, absoarbe toxinele şi curăţă porii în profunzime. Este absorbită cu uşurinţă prin peretele celular şi reface depozitele de minerale secătuite peste zi. În felul acesta ajută la refacerea barierei hidrolipidice ceea ce automat înseamnă un nivel optim de hidratare.

Pentru băile cu sare este ideală sarea Epsom, sarea Nigari (clorura de magneziu) sau sarea de la Marea Moartă. Pune un pumn de sare în cadă, dă drumul la apă şi apoi relaxează-te.  După ce ieşi din cadă, usucă pielea apoi aplică un unt sau un ulei de corp. Foloseşte întotdeauna produse care conţin ingrediente naturale şi care vor lucra în sinergie cu efectul terapeutic al sării.

4. Tratament pentru scalp

Despre gomajul pentru corp sau pentru ten ştiai, dar te-ai gândit că şi scalpul tău are nevoie de o exfoliere regulată? Pielea de pe scalp este asemănătoare cu pielea de pe corp. Şi ea elimină celulele moarte, iar porii se pot înfunda asemeni celor de pe ten. Ca să nu mai vorbim că toate produsele de styling folosite o pot sufoca efectiv.

Dacă nu te gândeşti serios să acorzi importanţă şi acestei zone, urmările nu vor întârzia să apară. Un păr sănătos, puternic nu poate creşte în prezenţa unui scalp cu probleme.   Vezi de ce citind acest articol.

Sarea ajută la eliminarea scuamelor, stimulând în același timp circulația. Absoarbe excesul de sebum și previne dezvoltarea ciupercilor şi a bacteriilor oprind formarea matreții.

Efectuarea unui scrub pentru scalp nu e un proces dificil. Îl poţi face o dată pe săptămână înainte de a şampona părul. Masează pur şi simplu scalpul cu un amestec din sare şi apă apoi spală ca de obicei. E o rutină simplă şi rezultatele nu vor întârzia să apară.

5. Tratament pentru acnee

Sarea este antibacteriană. Din acest motiv este un bun conservant pentru alimente şi la fel se întâmplă şi atunci când o aplicăm pe ten.

Acneea este una dintre problemele de piele cele mai des întâlnite. A fost demonstrat faptul că sarea este un agent de curăţare foarte puternic, previne apariţia coşurilor şi reduce şi calmează inflamaţiile pielii.

Dacă combinăm efectele absorbante ale sării și cele antibacteriene, obţinem ingredientul perfect pentru îngrijirea pielii cu acnee. Sarea este eficientă nu numai la absorbţia impurităților, ci înmoaie și grăsimea ajutând la echilibrarea nivelului de sebum al pielii tale.

Sfat! Dacă urmăreşti tratarea acneei caută o sare bogată în sulf, precum sarea de la Marea Moartă sau sarea Neagră de Himalaya.

DIY Toner anti-acnee

Se pregăteşte foarte uşor amestecând cantităţi egale de apă şi sare. Încălzeşte uşor apa, apoi dizolvă sarea în ea şi toarnă într-o sticlă cu pulverizator. Pulverizează pe ten după curăţare şi înainte de a aplica celelalte produse din rutina ta zilnică.

6. Tratament pentru diverse afecţiuni de piele

Există mai multe studii (ex. aici) care au demonstrat că sarea poate ajuta în caz de psoriazis , dermatite sau alte eczeme.

Sarea de la Marea Moartă are rata cea mai mare de vindecare, spre deosebire de sarea comună. Deci indicat ar fi, dacă suferi de astfel de afecţiuni să încerci să faci băi cu sare de la Marea Moartă, cu sare Epsom, sau cu sare de magneziu (sare Nigari). Magneziul este cel care are de fapt efect favorabil în bolile inflamatorii. Vezi și acest studiu.

Sarea ajută la calmarea oricărei mâncărimi, dureri sau diverse alte reacții adverse, precum și la dezinfectarea zonei tratate. Datorită proprietăților sale antiseptice reduce foarte mult numărul de infecții ale pielii.

7. Albeşte dinţii

Sarea este uşor abrazivă şi va ajuta la îndepărtarea petelor de pe dinţi.

Înmoaie pur şi simplu periuţa udă în sare fină şi spală dinţii ca de obicei. La final ia puţină apă în gură şi clăteşte bine, aşa cum faci cu apa de gură. Sarea va omorî bacteriile responsabile de respiraţia urât mirositoare. Efectul de albire este imediat.

8. Îngrijeşte unghiile

Sarea înmoaie cuticulele şi întăreşte unghiile.

Amestecă o linguriţă de sare fină cu puţin ulei vegetal şi 4 picături de ulei esenţial de lămâie. Înmoaie degetele timp de 10 minute într-o cană cu apă caldă în care ai dizolvat o linguriţă de sare şi o linguriţă de zeamă de lămâie. Pe urmă masează bine unghiile şi cuticulele cu amestecul de sare şi ulei. Clăteşte bine apoi aplică o cremă de mâini.

Atenţie! Lămâia este fotosensibilizantă. Fă acest tratament pentru unghii seara, dar dacă te hotărăşti să îl faci ziua clăteşte bine mâinile şi nu te expune imediat la soare.

9. Drenează excesul de apă din ţesuturi

Vrei să scapi de pungile de sub ochi? Înmoaie 2 dischete demachiante în apă cu sare apoi aplică-le pe ochi şi lasă să acţioneze timp de 10-15 minute.

Îţi simţi picioarele grele, dureroase, umflate? Fă o baie la picioare în apă cu sare. Pune o mână de sare Epsom sau sare Nigari într-un lighean şi înmoaie picioarele timp de 30 de minute. Usucă pielea apoi aplică o cremă hidratantă.

După cum vezi sarea, prin conţinutul bogat în minerale şi efectul antiinflamator, susţine funcţionarea normală a pielii, ceea ce s-ar traduce prin înlăturarea semnelor de îmbătrânire prematură. Eu zic să nu mai stai pe gânduri şi să iei solniţa cu tine în baie ca să o incluzi în rutina ta de frumuseţe.

                                                                                                                                                  Photo by Uby Yanes on Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nicoleta Domnu

Nicoleta Domnu

La Need totul este intenţionat. De la textură, la senzaţia pe care un produs o lasă pe piele, de la rezultatul urmărit, la recipientele folosite, de la modul în care este obţinut un ingredient cosmetic, la impactul asupra mediului. Trăieşte cu intenţie!

Social Media

spune-ne părerea ta