3 măști de sezon cu miere de albine ca ingredient principal

3 măști de sezon cu miere de albine ca ingredient principal

Azi vă invit să citiţi despre aventurile Patriciei în lumea măştilor naturale făcute în casă. I-au plăcut foarte mult reţetele postate de mine în grupul Comunitatea NEED – Natural✨Simplu✨Feminin şi a acceptat provocarea mea de a experimenta cu ingredientele proaspete pe care le are la îndemână. Așa a ajuns la cele 3 măști de sezon cu miere de albine ca ingredient principal.

Mie mi-a plăcut foarte mult cum ne-a descris în grup experienţele ei, aşa că am invitat-o şi aici pe blog să ne descrie în amănunt cum a procedat şi cum consideră că au ajutat-o astfel de măşti.

Dacă vă place stilul Patriciei şi vreţi să aflaţi mai multe despre ea, vă invit să o urmăriţi şi pe propriul ei blog unde descrie frânturi din viaţa ei: https://patricialidia.ro/


 

Mersul la piaţă în această perioadă a anului este o adevărată desfătare: fructe și legume aromate şi frumos colorate ne aşteaptă cuminţi pe tarabe şi ți-e imposibil să pleci fără ele acasă. Ce să mai zici când ai pomi cu fructe delicioase și legume savuroase chiar în propria grădină?

Fructele și legumele proaspete sunt pline de vitamine și minerale extrem de benefice pentru organismul nostru. Mai mult chiar, sunt minunate pentru a obține o piele frumoasă și strălucitoare. Așa că este cea mai bună ocazie să le includem în ritualul nostru zilnic de frumuseţe.

Nu am putut rata ocazia de a-mi face săptămânal măști din fructe și legume proaspete. Pot spune că sunt de-a dreptul organice. Acestea vitaminizează pielea, îi redau strălucirea și luptă împotriva îmbătrânirii. În plus, pentru o piele netedă, elastică și luminoasă am adăugat în măștile mele, miere. Este unul dintre cele mai incredibile ingrediente folosite în prepararea măștilor cosmetice atât pentru ten, cât și pentru păr.

Iată 3 măști de sezon cu miere de albine ca ingredient principal pe care le-am încercat. Mi-au făcut pielea să strălucească de-a dreptul. Îți recomand ca înainte de aplicarea măștii să îți faci și un gomaj sau un scrub pentru a îndepărta celulele moarte și a ajuta substanțele din măști să pătrundă mai adânc în piele.

SCRUB DIN SÂMBURI DE CAISĂ, ZAHĂR ȘI ULEI DE COCOS

Sparge sâmburii de caisă și lasă-i la uscat. Când sunt bine uscați dă jos pielița de pe ei și macină-i fin. Amestecă pudra obținută cu o linguriță de zahăr și o linguriță de ulei de cocos (sau un alt ulei vegetal presat la rece pe care îl ai la îndemână). Amestecă până obții o pastă omogenă, ușor grunjoasă. Întinde pe față și masează ușor cu mișcări circulare, pentru stimularea circulației și îndepărtarea pielii moarte.

MASCĂ DIN MIERE ȘI PETALE DE TRANDAFIRI

MASCĂ DIN MIERE ȘI PETALE DE TRANDAFIRI

Deși rețeta originală are doar 2 ingrediente, pentru că tenul meu e cu tendințe de uscare, am pus și câteva lingurițe de ulei de cocos. Primul impact a fost wow! Miros senzațional! Am folosit ulei de cocos nefracționat și am pus totul într-un recipient reciclat cu capac la frigider. Am obținut o mască tip baton cu aplicare ușoară. Ușor de întins, plăcut la atingere și miros. Spălat cu apă călduță după 30 de minute. Tenul a rămas moale, hidratat și plăcut la atingere, ba chiar și cu o tentă de strălucire.

MASCĂ DIN MIERE ȘI CASTRAVETE

Castravetele hidratează și revigorează tenul fără efecte secundare și fără iritații sau alergii. Antioxidanții naturali din castravete ajută pielea și vasele de sânge să-și revină mai rapid după oboseală, stres sau deshidratare. Astfel, două felii de castravete proaspăt ținute pe ochii închiși timp de 20 de minute fac minuni cu ochii obosiți, cearcănele adânci și vineții. Masca din pastă de castraveți proaspeți ajută tenul obosit și deshidratat. Amestecată cu câteva picături de zeamă de lămâie (nu mai mult de 3) și o linguriță de miere, pasta de castravete proaspăt face minuni în cazul ridurilor fine, cicatricilor. Ajută pielea în general să strălucească și să aibă o consistență elastică, stimulând colagenul.

MASCĂ DIN MIERE ȘI CAISE

Ultimele 2 caise din grădină le-am transformat în milkshake (pentru Greuceanu) și mască cu miere pentru față (pentru mama de Greuceanu). Coaja celor 2 caise foarte coapte am dat-o prin blender și am amestecat-o cu o linguriță de miere până am obținut o pastă omogenă. Am aplicat masca pe față și am ținut-o timp de 15 minute. După am îndepărtat-o cu un șervețel, clătind cu apă din abundență.

Mândră de tenul meu! Niciodată nu a fost atât de fin și strălucitor! După ce am aplicat aceste măști, am observat că pielea mea a devenit vizibil mai catifelată și mai hidratată. Porii mi s-au micșorat. Efectul unei măști durează până la câteva zile, dacă tenul e curățat și pregătit înainte de aplicare. Așa că am oportunitatea de a încerca în fiecare săptămână câte o rețetă nouă de mască naturală cu fructe și legume de sezon.


 

Patricia Lidia e mamă, soție, corporatist programator, organizator de evenimente culturale pentru copii și deținuti, scriitoare, blogger… O găsiți și pe Facebook – Patricia Lidia (https://www.facebook.com/patricialidia.public/).

De când are propria grădină cu legume și mini-livadă, a devenit tot mai interesată de alimentație sănătoasă și soluții naturale, bio pentru a înlocui produsele de îngrijire personală.

Photo by Vero Manrique on Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nicoleta Domnu

Nicoleta Domnu

La Need totul este intenţionat. De la textură, la senzaţia pe care un produs o lasă pe piele, de la rezultatul urmărit, la recipientele folosite, de la modul în care este obţinut un ingredient cosmetic, la impactul asupra mediului. Trăieşte cu intenţie!

Social Media

spune-ne părerea ta