Oprește-te! Modul în care aplici produsele cosmetice este greșit!

produsele cosmetice

 Da. Nu ridica din sprâncene! Modul în care aplici produsele cosmetice este greșit!

Ai aflat ce tip de ten ai, cum să alcătuiești o rutină corectă și în ce ordine să folosești produsele cosmetice pentru rezultate maxime. Acum mai trebuie doar să înveți cum să aplici efectiv pe piele produsele cosmetice.

 Cum? Adică și acest lucru contează? De ce?

 Pentru că nu întotdeauna este vorba despre produsele cosmetice pe care le folosești (fie ele naturale și formulate excelent), uneori contează și modul în care le folosești.
 Filozofia Need este una simplă, are la bază concepția conform căreia ar trebui să cheltui banii eficient, pe produse pentru îngrijirea pielii, nu pe produse de machiaj cu care să ascunzi imperfecțiunile. Scopul este să te bucuri de o piele frumoasă pe care să o afișezi cu mândrie. Subliniez că nu mă refer aici la diverse probleme de piele care au o cauză medicală și care necesită o abordare mult mai complexa efectuata de un personal specializat.
 Mai scump nu înseamnă mai bun! Bio, natural, handmade nu înseamnă automat mai bun! Din acest motiv ne străduim să transmitem informații corecte, demonstrate științific. Ne dorim să te ajutăm să devii un cumpărător mai bun, conștient, sigur pe cunoștințele tale și pe alegerile făcute.
Învață să îți cunoști pielea și nevoile ei reale. Învață să deosebești produsele între ele. Nu te lăsa influențat de reclame, de preț și de părerile prietenilor.

produsele cosmetice

Produsele cosmetice, în funcție de tipul lor și de consistență, se aplică în mod diferit pentru o eficacitate ridicată.

Pe scurt: se încălzește crema ușor în palme și se aplică folosind mișcări ușoare de lovire cu buricele degetelor, de netezire cu vârfurile degetelor sau cu toată palma și de apăsare, presiune cu toată palma. Nu vom folosi în nici un caz clasica mișcare de frecare cu degetele a cosmeticelor folosind mișcari circulare pâna la absorbție.

 Motivul?
 Produsele vor fi mult mai ușor absorbite în piele. Vei activa circulația și vei încuraja reînnoirea celulară. Există chiar o tehnică de masaj suedez numită tapotement (lovituri ritmice) folosită pentru a trezi sistemul nervos și ajută drenarea limfei.
produsele cosmetice Produsul de curățat (uleiul demachiant sau cleanserul) se aplică cu buricele degetelor folosind mișcări circulare.

Încearcă să mergi în sens invers acelor de ceasornic (începe de la baza urechii spre nas și coboară spre bărbie) pentru a curăța cât mai în profunzime porii și a ajuta înlaturarea machiajului și a impurităților adunate pe ten. Pe frunte folosește aceleași mișcări  circulare, pornind de la baza părului și coboară spre nas. Masează produsul cosmetic pe piele timp de câteva minute, apoi îndepărtează-l (cu dischete demachiante, cu un prosop sau cu multă apă călduță) și limpezește bine pielea.

Tonerul se încălzește ușor în palme și cu palmele desfăcute se presează ușor în piele. Nu freca, nu netezi, apasă palmele pe toată suprafața tenului, pe gât și pe decolteu.
produsele cosmetice Serurile, ca și în cazul produselor pentru ochi, se aplică cu buricele degetelor folosind  mișcări ușoare de lovire.

Va trebui să te abții de la a masa produsul în piele. Joacă-te cu degetele pe suprafața tenului, ca și cum ai cânta la pian, până la absorbția serului.

 În cazul cremelor ușoare și a gelurilor pentru îngrijirea conturului ochilor evită mișcările de frecare și de netezire. Lovește ușor cu buricele degetelor începând cu partea de jos, de la colțul exterior al ochiului spre interior și continuînd pe pleoapa de la interior spre exterior. Dacă apelezi la un ulei aplică-l cu degetul mijlociu în aceeași ordine, urmărind conturul ochiului. Folosește cât mai puțină presiune pentru a întinde produsul cosmetic. Nu uita că aceasta este o zonă extrem de delicată și mișcările dure pot duce în timp la apariția ridurilor.

Serurile pe bază de uleiuri se încălzesc în palme și se aplică cu toată palma folosind mișcări scurte de netezire.

Va trebui să înveți să lupți cu gravitația aplicând produsul de jos în sus și de la interior spre exterior. Întinde uleiul de la bărbie spre urechi și de la baza nasului spre urechi. Nu-ți fie frică să aplici puțină presiune.

produsele cosmetice Pentru cazul cremelor hidratante procedează ca și cu uleiurile, doar că va trebui să folosești mai mult vârfurile degetelor, nu toată palma. 

La final poți efectua și un scurt masaj care te va ajuta cu îmbunătățirea circulației, eliminarea toxinelor și a acumulărilor de lichide. Folosește întotdeauna mișcări ușoare și cât mai puțină presiune în cazul tenurilor sensibile. Pentru tehnici eficiente de masaj vorbește cu cosmeticiana ta sau abonează-te pe blogul nostru și urmărește viitoarele postări.

 Mișcările enumerate te vor ajuta și la nivel mental, înlăturând toată oboseala și stresul acumulate peste zi. În felul acesta vei învăța ușor să îți iei timp zilnic și să te bucuri de binefacerile produselor cosmetice naturale.
Toate lucrurile bune cer timp iar aici la NeedCosmetice vrem să te ajutăm să îmbrățișezi cu noi conceptul de SlowBeauty.
 Efectele se văd și vor rămâne!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 + nine =