fbpx

Din secretele firului de păr (3) Bere pentru păr

bere pentru par

Există mai multe ingrediente benefice pentru păr, dar dintre toate unul mi-a atras atenţia în mod special. Nu m-aş fi gândit că poate avea atâtea beneficii.

Berea!

Fără nici o glumă. Această băutură populară poate întări firul de păr şi poate aduce la viaţă părul lipsit de strălucire. Din păcate, sau din fericire nu trebuie să bei berea ca să te bucuri de beneficiile ei. Trebuie doar să îţi clăteşti părul cu ea.

Ştii sentimentul acela când toată lumea te complimentează pentru cum îţi stă părul şi te întreabă dacă ai fost la coafor? Clătirea părului cu bere îţi poate oferi un păr mătăsos, plin de volum şi de strălucire.

Motivul?

Malţul şi hameiul din bere sunt bogate în proteine care hrănesc şi întăresc firul de păr. De acţiunea lor va beneficia în primul rând părul afectat de folosirea excesivă a uscătorului, de apa dură sau de vremea rece. Acesta îşi va recăpăta cu uşurinţă aspectul sănătos. Vitaminele B din bere vor contribui la efectul de strălucire. Pentru persoanle cu păr subţire berea este sursă neaşteptată de volum.

Mască de păr cu ingrediente ce vor reda viaţă firului de păr:

Ingediente:
 • 1/2 cană de bere
 • 2 ouă
 • 1/4 linguriţă extract de lămâie sau 2-3 picături de ulei esenţial de lămâie
 • 1/2 linguriţă extract de vanilie sau absolut/oleorăşină de vanilie
 • 1/2 cană de apă

Se amestecă în blender toate ingredientele şi se masează bine în păr, insistând pe scalp. Se lasă să acţioneze timp de 10 minute şi apoi se clăteşte. Părul se spală ca de obicei cu şampon blând şi balsam.

Atenţie! Pentru că masca conţine gălbenuş de ou, aceasta se va îndepărta cu apă călduţă, nu cu apă fierbinte. În caz contrar albuşul se întăreşte şi va fi scos mai greu din păr. Eventual se poate adăuga doar gălbenuşul în mască.

Dacă eşti pe fugă o modalitate mult mai uşoară pentru a te bucura de efectele berii este să intri în duş cu o sticlă de bere şi să îţi clăteşti părul la final cu ea.

Recomand totuşi să faci clătirea părului cu bere în felul următor:

Ingrediente:
 • o cană de apă
 • o cană de bere
 • o lingură de oţet

Amestecă toate ingredientele într-un recipient şi folosește în locul balsamului de păr, după şamponare. Lasă să acţioneze pentru puţin timp şi apoi clăteşte.

Important! Nu exagera cu spălarea părului cu bere. De 1-2 ori pe lună este suficient, altfel alcoolul din bere poate usca părul!

Pentru rezultate notabile foloseşte o bere de calitate, fără chimicale şi alte ingrediente nocive. Incearcă berea de la mici producători ca cei de la White Collar Brewing. Poți comanda online de pe Berero.ro și poți să te bucuri și cu prietenii tăi de o bere de calitate.
bere pentru par

Să recapitulăm beneficiile berii pentru păr:

 • prin conţinutul ridicat de proteine întăreşte firul de păr
 • complexul de vitamine B oferă strălucire
 • prin conţinutul de minerale precum siliciu, magneziu, fier etc hrăneşte firul de păr
 • pH-ul scăzut contribuie la normalizarea secreţiei de sebum, la îndepărtarea eficientă a impurităţilor şi la menţinerea cuticulelor închise (=>păr mai strălucitor)

Te-am convins să încerci?

Dacă tot am vorbit de ingrediente benefice pentru păr merită să le amintim şi pe cele pe care e mai bine să le ocoleşti.

Pe internet circulă foarte multe reţete. Aşa cum am subliniat şi în acest articol.

Dacă ai de gând să le încerci ai mare grijă la ingredientele folosite. Am văzut de multe ori recomandat bicarbonatul de sodiu sau săpunul pentru curăţarea părului. Nici unul din cele două nu este indicat datorită pH-ului mult prea ridicat.

Dacă ai părul gras sunt sigură că te tentează folosirea bicarbonatului de sodiu. Cine l-a încercat o dată ştie că funcţionează, adică elimină instant grăsimea din păr. Partea proastă e că o face într-un mod mult prea agresiv pentru scalp şi utilizat constant va avea efect invers. În scurt timp va duce la uscare excesivă şi implicit electrizarea firului de păr.

Săpunul face ce ştie el mai bine, adică îndepărtează eficient mizeria. De ce nu este recomandat să îl foloseşti în locul şamponului? Datorită pH-ului alcalin. Efectul: un păr greu de descâlcit, care se rupe uşor.

Am să închei articolul cu două sfaturi care te vor ajuta foarte mult!

1. Redu cât mai mult numărul de zile dintre spălări. Pentru acest lucru îţi va fi de ajutor reţeta de şampon uscat de mai jos.

2. După spălare nu freca părul cu prosopul pentru a-l usca! Înfăşoară-l într-un prosop şi aşteaptă 10-15 minute. Nu ai idee ce distrugeri au loc la nivelul firului de păr în momentul în care îl frecăm energic cu prosopul!

Cum să îţi faci propriul ‘şampon uscat’!

Sunt două reţete la care apelez de mult timp şi îşi fac treaba de fiecare dată. Ambele sunt perfecte pentru zilele în care nu mai ai timp să îţi speli părul sau dacă vrei să reduci numărul de spălări pentru un scalp mai sănătos. Indiferent pe care reţetă o alegi îţi va lua doar câteva minute să o prepari.

Varianta lichidă

Vei avea nevoie de:
 • 1 sticlă cu capac tip spray (poţi reutiliza una din sticlele noastre de la hidrolate)
 • 1 lingură de amidon din porumb non GMO
 • 1 lingură de vodka
 • 4 linguri de apă plată
 • 2-3 picături de ulei esenţial la alegere (indicate sunt cel de lavandă, rozmarin, muşeţel, dar poţi alege orice ulei îţi place)

Amestecă bine toate ingredientele într-un vas apoi toarnă în sticlă. Agită bine înainte de fiecare utilizare pentru că amidonul are tendinţa de a se depozita pe fundul sticlei.

Mod de utilizare: ţine sticla la 30cm distanţă de cap şi spray-ază oriunde pare mai gras părul. Nu exagera! Usucă părul cu uscătorul, retuşează dacă mai ai zone uleioase şi coafează în mod normal. Ai grijă că amidonul ajunge şi pe haine, deci îmbracă-te abia după ce ai folosit spray-ul.

Varianta pudra:

Vei avea nevoie de:
 • amidon din porumb non GMO
 • câteva picături de ulei esenţial
 • borcan şi pensulă mare de machiaj

Amestecă amidonul cu uleiurile esenţiale şi toarnă în recipient.

Înmoaie pensula în amidon, scutură excesul şi aplică la rădăcini. Nu exagera pentru că îţi poţi albi tot părul! Perie bine părul. Cel mai indicat e să faci această operaţiune seara pentru a da timp amidonului să absoarbă tot uleiul.
În cazul părului închis la culoare se poate înlocui jumătate din cantitatea de amidon cu cacao de bună calitate.

Acum e rândul tău! Abia aştept să îmi spui ce ai încercat şi ce ţi-a plăcut. Nu uita sa citesti, daca nu ai facut asta si primele două părți ale articolului: Part.1Part.2

Dacă mai ai întrebări legate de ingrediente sau mod de folosire lasă un comentariu şi îţi răspund cu drag.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + 5 =