fbpx

Cum scoatem corect un coș

coș

Acnee, coșuri, pustule cu puroi. Sfatul cel mai comun este să le lași în pace. Dar dacă te-ai confruntat cu ele, atunci știi cât de greu este să le reziști, chiar dacă știi prea bine că:

 • Poți să-ți rănești pielea destul de rău, iar rănile se pot transforma în cicatrici
 • Poți înmulți bacteriile transferându-le de la o zonă la alta a feței
 • Zgândărirea unui coș duce la inflamarea zonei și implicit la hiperpigmentare post inflamatorie (închiderea la culoare a zonei din jurul coșului)

Pe de altă parte, un coș imens cu vârful alb înseamnă moartea vieții tale sociale. Și în plus stoarcerea unui coș poate duce la vindecarea acestuia, dacă procedura este realizată corect.

Cum poți reduce daunele?

 • Taie unghiile foarte scurt și asigură-te că mâinile și tenul tău sunt curate
 • Învelește degetele tale arătătoare în șervețele
 • Apasă ușor pe coș până pocnește
 • Dacă nu se întâmplă nimic nu insista, renunță. Încercând să forțezi nu faci decât să te rănești
 • Uneori poate ajuta o mica incizie făcută cu un ac steril de seringă pentru ca puroiul să poată fi evacuat ușor, fără a afecta pielea prea mult.
 • Foarte important de reținut este că acneea nodulo-chistică trebuie lăsată în pace. Dacă dor foarte tare, nu te atinge de aceste leziuni.
 • Folosește un antiseptic natural pe locul respectiv. Eu îți recomand produsul formulat de mine 5.8 SOS Acnee.

Destul de des este recomandată aplicarea locală de benzoyl peroxide, dar acesta este un ingredient puternic care utilizat constant poate duce în timp la distrugerea integrității barierei hidrolipidice. Mai multe despre bariera hidrolipidică poți afla din acest articol.

Iată de ce eu am ales să mă bazez pe puterea naturii și astfel pentru formula “5.8 S.O.S. Acnee” am ales uleiuri esențiale recunoscute pentru efectul lor puternic anti bacterian și regenerator, pe care le-am inclus în acest produs unic cu rezultate vizibile încă de la primele utilizări.

Indiferent de tipul de acnee cu care te confrunți, este foarte important să acorzi o atenție deosebită modului în care îți ingrijești pielea. Încearcă să aflii cauza apariției acneei pentru a o putea trata corespunzător și nu uita de câteva reguli elementare de igienă.

Cum îngrijim corect un ten cu acnee

 1. Curăță pielea de două ori pe zi cu un produs blând. Evită curățarea agresivă a tenului cu săpun, cu produse gen scrub sau cu perii deoarece pot afecta bariera naturală a pielii. Insistă cu limpezirea produsului de curățat, clătește îndelung pielea cu apă călduță.
 2. Aplică un produs hidratant care să nu înfunde porii și care să împiedice înmulțirea bacteriilor din foliculi.
 3. Folosește un produs antibacterian eficient asupra bacteriei cauzatoare de acnee. Aici gasești produsul meu.
 4. Exfolierea constantă ajută la îndepărtarea celulelor moarte, a excesului de sebum și a impurităților adunate peste zi. Încearcă acidul salicilic BHA. Produsul pe care îl recomand îl găsești aici.
 5. Pentru a ajuta pielea să se vindece trebuie să incluzi în rutina ta cosmetică și ingrediente reparatoare, anti inflamatorii, care întăresc bariera hidrolipidică.
 6. Evită produsele astringente care conțin iritanți precum alcoolul, deoarece pielea reacționează producând și mai mult sebum.
 7. Igiena este foarte importantă. Pe lângă curățarea zilnică a tenului, schimbă cât mai des prosoapele de față și fețele de pernă. Evită să îți atingi fața!
 8. Acordă importanță și alimentației.

Nu uita să te abonezi la blogul NeedCosmetice pentru a nu pierde articolele viitoare cu sfaturi și informații utile despre îngrijirea pielii tale sau despre noutățile din magazin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 1 =