fbpx

Anti aging. Ce se ascunde sub această denumire?

anti aging
Produse anti aging? Ce vrem de fapt atunci când le cumpărăm?
  • reducerea ridurilor fine
  • îmbunătăţirea texturii pielii
  • repararea daunelor cauzate de soare
  • reducerea petelor pigmentare                   

Pe scurt, vrem să ameliorăm semnele îmbătrânirii premature. Acest obiectiv este destul de greu de atins folosind un sigur produs anti aging. Ceea ce ar trebui de fapt să facem este să alcătuim o rutină corectă de îngrijire, iar primul pas îl reprezintă folosirea protecţiei solare. Să nu uităm, radiaţiile solare sunt factorii principali ce duc la îmbătrânirea prematură a pielii sunt! Mai multe informaţii gasiţi aici.

După protecţia solară avem nevoie de anumite ingrediente demonstrate ştiinţific ca fiind capabile să îmbunătăţească condiţia pielii:

1. Antioxidanţii
Sunt arma noastră secretă în lupta anti aging! Acestea sunt ingrediente extrem de puternice. Neutralizează în primul rând efectele distructive ale radicalilor liberi şi ale stresului oxidativ. Deoarece sunt mai multe tipuri de radicali implicaţi în procesele imflamatorii de la nivelul pielii, vom avea nevoie de mai mulţi antioxidanţi pentru a prevenii aceste reacţii. Pentru a înţelege mai bine procesele care au loc la nivelul pielii în urma acţiunii radicalilor liberi şi rolul antioxidanţilor recomand acest articol.

Antioxidanţii pot fi aplicaţi direct pe piele prin produsele cosmetice folosite (tonere, seruri, creme) sau pot fi obţinuţi printr-o alimentaţie echilibrată, bogată în antioxidanţi. Tipuri de antioxidanţi:
  • Vitamina C, cunoscută şi ca ascorbic acid, magnesium ascorbyl phosphate, ascorbyl palmitate
  • Vitamina E, cunoscută ca tocopherol
  • Extractul de ceai verde
  • Extractul de licorice
  • Coenzima Q01

Aceștia sunt unii dintre cei mai folosiţi antioxidanţi în produsele cosmetice. Asta nu înseamnă că sunt singurii. Aşa cum am subliniat mai sus uită-te după produse care conţin o gamă largă de antioxidanţi. Alege întotdeauna un ser, în ceea ce priveşte tipul de produs. Prin formula sa uşoara va penetra mai bine pielea.

Aici aş vrea să subliniez încă o dată importanţa recipientelor în care vin produsele  cosmetice. Aceste tipuri de ingrediente se distrug foarte repede în prezenţa luminii şi a aerului.

Orice cremă ambalată în recipiente transparente sau tip borcan nu va avea efecte majore asupra pielii. Antioxidanţii trebuie protejaţi pentru a nu-şi pierde proprietăţile înainte de a fi folosiţi. Tocmai din această cauză acord o atenţie deosebită ambalajelor folosite pentru cosmeticele NeedCosmetice. Pentru cremele pe bază de unturi şi uleiuri vegetale, care sunt mai puţin predispuse la contaminarea cu bacterii am ales borcane şi sticle închise la culoare, iar pentru produsele care conţin apă folosesc flacoane opace, de tip airless. În acest fel mă asigur că ingredientele folosite rămân active mai mult timp, iar posibilitatea ca produsul să se contamineze este destul de redusă.

2. Vitaminele cosmetice
Vitamina A, cunoscută şi ca retinol sau retinyl palmitate, lucrează la nivel celular realizând regenerarea pielii prin susţinerea funcţionării normale a celulelor.
Vitamina B3, cunoscută şi ca niacinamidă, previne pierderea apei din piele, roşeaţa şi hiperpigmentarea.
Vitamina B5, cunoscută ca panthenol, menţine hidratarea pielii, are rol puternic anti-inflamator şi promovează epiltelizarea şi reînnoirea celulară.
Vitamina C, pe langă faptul că este un puternic antioxidant, aşa cum am arătat mai sus, are un rol important în producerea colagenului şi în plus conferă luminozitate pielii, având efect anti-pigmentar dacă este folosită pe termen lung.

Dacă eşti în căutarea unui produs anti-pigmentar uită-te pe ambalaj după vitamina C sub forma ascorbic acid. Este cea mai eficientă, dar şi cea mai instabilă formă de vitamina C. Pentru a avea rezultate trebuie folosită într-un procent ridicat de minim 15%. Din această cauză produsele care conţin acest ingredient sunt destul de scumpe.

Vitamina E, pe lângă protejarea pielii de daunele cauzate de radicalii liberi, promovează epitelizarea şi formează o sinergie speciala cu vitamina C, întărind efectele acesteia.

3. Ingrediente skin identical – menţin intactă bariera hidrolipidică a pielii şi menţin nivelul optim de hidratare a pielii:
Acizi graşi esenţiali omega 3 si omega 6:

Uleiurile bogate în aceşti acizi sunt ideale pentru cei care suferă de diverse afecţiuni ale pielii, de la acnee până la piele excesiv de uscată.

Aici aş enumera uleiurile pe care le folosesc în numeroase reţete pentru proprietăţile lor absolut remarcabile pentru piele:
-uleiul de cînepă îl folosesc în unturile de corp, în crema de mâini şi în serurile faciale (4.8 Savior Facial Serum și 5.7 Balancing Facial Serum), fiind indicat tuturor tipurilor de ten
-uleiul de dovleac, absolut miraculos pentru tenul gras. Îl folosesc cu succes în demachiantul pentru ten gras
-uleiul de nuci, pe care îl recomand pentru măştile de păr
-uleiul de luminiţa serii, un ulei extraordinar pentru toate tipurile de ten. Este de nelipsit din aproape toate reţetele mele datorită abilităţii sale de a lupta contra numeroaselor probleme de piele
-uleiul de floarea soarelui are efect puternic reparator
-uleiul de germeni de grâu, pe care îl folosesc cu succes în untul de corp anti-vergeturi

Şi lista poate continua. Nu uita însă că, datorită vieţii lor scurte, pentru un efect maxim aceşti acizi graşi esenţiali trebuie asimilaţi continuu de organism, fie intern sau extern.

Acidul hialuronic face parte din categoria umectanţilor şi este un ingredient absolut minunat care atrage şi reţine o cantitate mare de apă conferind astfel volum şi elasticitate pielii. Atenţie! Nici un ingredient, oricât de extraordinar este el, nu va avea efect asupra pielii dacă aceasta este deshidratată, aşa că asigură-te că o hidratezi corespunzător pentru a preveni formarea ridurilor şi a liniilor fine.

4. Alfa si Beta Hidroxi Acizi (AHA -exfolianţi derivaţi din fructe  şi BHA- acid salicilic)
Exfolierea efectuată regulat ajută la îndepărtarea celulelor moarte acumulate în exces şi stimularea formării colagenului. În magazinul NeedCosmetice găsiți produse de acest tip: 2.5 Mască peeling 10% AHA și 2.6 Soluţie exfoliantă 2% BHA.

anti aging

Toate aceste ingrediente enumerate mai sus aplicate zilnic în cadrul unei rutine cosmetice atent formulate, vor îmbunătăţi vizibil orice neplăcere cauzată de îmbătrânirea prematură a pielii. Aşteptările trebuie să fie realiste. Dacă sunteți în căutarea unui produs anti aging, în magazinul nostru găsiți produsul perfect formulat în acest scop.

Nici un produs anti aging nu va putea întoarce timpul înapoi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two + 18 =