fbpx

7 paşi pentru picioare frumoase

pielea picioarelor

Ai observat şi tu că am trecut oficial la vremea picioarelor goale? Sunt destul de sigură că ai găsit deja perechea perfectă de sandale, dar pentru a te bucura de ele ai nevoie de picioare impecabile.

Fără excepţii!

Ce impresie îţi fac doamnele întâlnite pe stradă cu călcâie crăpate şi ojă sărită pe unghii? Parcă nu mai contează cât de frumoase sunt sandalele.

Dacă în timpul iernii nu dăm mare importanţă modului în care arată tălpile noastră, de acum nu mai ai nici o scuză. În plus, mersul în sandale sau şlapi duce în timp la un aspect neîngrijit cu piele întărită, uscată şi crăpată.

Pielea este stratul care protejeaza corpul de factorii externi. La rândul ei, are mecanisme proprii prin care se autoprotejează. Aceste mecanisme sunt secreţia de sebum şi hipercheratinizarea. Unele zone de pe corp care sunt supuse stresului exterior (călcâie, genunchi, coate) reacţionează prin îngroşare. Pentru că la nivelul tălpilor nu există glande sebacee pielea călcâielor este uscată din start.

Călcâiele crăpate sunt departe de a fi doar o problemă estetică. Atunci când pielea de la nivelul tălpilor se usucă excesiv pot apărea crăpături adânci, dureroase, care necesită o îngrijire atentă.

Din fericire, soluţiile sunt la îndemâna ta!

1. Înmoaie

Cel mai important pas este o baie la picioare de 10-15 minute.

Într-un lighean cu apă fierbinte adaugă un pumn de sare (sare de mare, sare Epson sau sare de magneziu) şi câteva picături de ulei esenţial. Nu ştii ce să alegi? Soluţia rapidă sunt sărurile noastre de baie. Uleiurile esenţiale alese îmbunătăţesc circulaţia, normalizează transpiraţia, au efect deodorizant, reduc durerile musculare.

Pentru un plus de îngrijire poţi pune şi:

  • o ceaşcă de oţet din mere – dacă suferi de calusuri sau bătături
  • ovăz – dacă pielea este iritată, înroşită

2. Exfoliază

Următorul  pas presupune să elimini pielea uscată. Foloseşte o piatră ponce, o pilă de călcâie sau un scub precum gomajul de corp 3.9 Triple expresso. Foloseşte o cantitate mică de produs şi masează uşor tălpile, degetele, gleznele, insistând pe zonele cu piele întărită.

3. Hrăneşte

După ce clăteşti şi usuci bine picioarele aplică o cremă hidratantă. Încearcă balsamul nostru pentru picioare care are în compoziţie uleiuri vegetale ce pătrund adânc în piele pentru o hrănire în profunzime.

La fel de bun este şi un unt de corp (aici ai de unde să alegi) dacă nu ai altă cremă la îndemână. Aşa cum am mai scris, un unt de corp este un produs versatil cu numeroase întrebuinţări. Important  este să foloseşti produsul zilnic şi să masezi bine pentru a facilita intrarea în piele.

Pentru rezultate rapide aplică un strat consistent de cremă şi încalţă o pereche de şosete comode din bumbac peste noapte. Te vei trezi cu pielea mult mai catifelată.

4. Tratează

Pielea uscată de la nivelul tălpilor care se trasformă în crăpături adânci, dureroase, bătăturile, calusurile, necesită un plus de atenţie. Încearcă remedii naturale precum cojile de lămâie, cojile de banane, oţetul de mere, sarea de lămâie,  bicarbonatul.

Atenţie la orice infecţie de origine micotică care poate afecta picioarele. În acest caz trebuie spălate zilnic şi uscate cu prosopul, apoi trebuie aplicat un produs antifungic. Produsul nostru 5.8 SOS Acnee nu este bun doar pentru acnee.

5. Răsfaţă

Picioarele tale merită puţin răsfăţ din când în când. O mască hrănitoare aduce un plus de îngrijire. Masca noastră cu ciocolată şi miere poate face minuni nu doar pentru tenul tău. Dacă îţi simţi picioarele grele, umflate, dacă simţi că te ustură sau că îţi ard tălpile poţi adăuga o picătură de ulei esenţial de mentă.

6. Protejează

Pielea de pe laba piciorului, partea din faţă, este foarte sensibilă şi vara necesită protecţie specială. Dacă obişnuieşti să porţi des şlapi sau sandale decupate mai tare ar fi o idee bună să aplici o cremă solară înainte să ieşi la plimbări lungi prin soarele amiezii. În caz contrar sunt şanse să te alegi cu arsuri solare.

7. Repetă

Toate sfaturile de mai sus sunt eficiente dacă sunt aplicate consecvent.

Rutina cea mai simplă ar fi:

  • baie la picioare minim o dată pe săptămână,
  • şosete purtate peste noapte o dată pe săptămână,
  • crema hidratantă aplicată zilnic înainte de somn.

Dacă ai alte remedii pe care le-ai testat aştept să le împărtăşeşti cu noi. Scrie-ne despre ele în rubrica de comentarii de mai jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 + nineteen =