Când căldura îşi face simţită prezenţa începi să scoţi de prin şifoniere îmbrăcămintea uşoară de vară şi îţi dai seama că va trebui să începi să arăţi mult mai multă piele decât erai obişnuită.
Sunt veşti nu tocmai plăcute pentru persoanele care suferă de acnee.
Dacă şi tu te numeri printre aceste persoane atunci ştii deja că acneea, în cele mai multe cazuri, nu este prezentă doar pe ten. Enervantele coşuri îşi fac simţită prezenţa pe spate, pe decolteu şi chiar pe fese.
Vrei să ştii cum scapi de acneea de pe spate?
Nu trebuie să ajungi la disperare, nu ai nevoie de un plan complicat de acţiune şi nu trebuie să te acoperi cu haine din cap până în picioare.
Pune în aplicare aceste 7 sfaturi şi vei vedea rezultate în scurt timp!
1. Fă duş imediat după ce desfăşori o activitate fizică intensă sau după ce transpiri foarte tare
Transpiraţia are rolul de a elimina căldura excesivă şi de a răci organismul menţinând constantă temperatura corpului.
Bacteriile responsabile de formarea acneei se înmulţesc în zonele de pe corp predispuse la transpiraţie. Acneea de pe spate apare atunci când transpiraţia în exces se absoarbe în pori şi în hainele de pe noi. Foliculii se înfundă cu transpiraţie şi cu bacterii dând naştere la inflamaţii.
Din acest motiv este obligatoriu să schimbi hainele în care ai transpirat. Asta înseamnă că imediat după ce ai terminat exerciţiile fizice, după munca sub soarele fierbinte sau chiar şi după o plimbare epuizantă care te-a făcut să transpiri, trebuie să faci un duş şi să schimbi hainele.
2. Foloseşte un scrub de corp
Dacă ai multe puncte negre, pete, fire de păr sub piele, comedoane atunci te poate ajuta efectuarea unui scrub de 1-2 ori pe săptămână.
Atenţie! foloseşte produse care au în componenţă particule abrazive fine şi freacă pielea cu atenţie, prin mişcări delicate pentru a nu agrava inflamaţia. Îţi poţi face propriul scrub de corp folosind ingrediente pe care le ai deja la îndemână sau poţi cumpăra un produs gata preparat.
Dacă vei dori să îţi faci propriul gomaj, te aştept în grupul meu Comunitatea NEED – Natural✨Simplu✨Feminin unde am oferit numeroase reţete pentru un astfel de produs.
3. Încearcă periajul uscat
Dry brushing (periajul uscat) sau Garshana (în Ayurveda) este un ritual pe care ar trebui să-l incluzi în rutina ta zilnică.
În mod tradiţional se foloseşte o mănuşă de mătase, dar poţi folosi o perie de corp naturală. E nevoie de puţin timp pentru a te obişnui cu senzaţia lăsată pe piele. Îţi va consuma câteva minute în plus înainte de duşul de seară, dar rezultatele sunt spectaculoase.
Periajul uscat este potrivit în special persoanelor cu piele moale, lăsată, uscată, afectată de acnee sau care reţin apa. Se efectuează înainte de duş, cu mişcări circulare îndreptate către inimă pentru a favoriza drenajul limfatic.
Beneficii:
- exfoliază și înlătură celulele moarte ale pielii
- îmbunătățește drenajul limfatic
- reduce celulita
- eliberează stresul
4. Schimbă modul în care îţi speli părul
Nu lăsa şamponul şi balsamul de păr să se scurgă pe spatele tău. Fie încearcă să îţi speli părul separat, nu când faci duş, fie spală întâi părul şi abia după aceea spală pielea de pe corp pentru a te asigura că îndepărtezi orice urmă din produsele pentru păr. Este posibil ca acestea să conţină ingrediente care să îţi agreseze şi mai mult pielea afectată de acnee sau chiar să îţi înfunde porii.
5. Foloseşte aceleaşi produse pe care le foloseşti pentru a trata acneea de pe ten
Pielea de pe corp este asemănătoare cu pielea de pe ten. Dacă suferi de acnee cu siguranţă aceasta nu se limitează la ten. Va fi prezentă pe toate zonele bogate în glande sebacee, mai exact de la jumătatea corpului în sus.
Indiferent de locul în care apare se tratează exact la fel. Foloseşte produsele pe care le aplici în mod normal pe ten şi au rezultate: cele pe bază de acid salicilic, ulei esenţial de tea tree, măşti cu argilă etc.
6. Alege haine din fibre naturale
Ştiai că hainele pe care le porţi sau accesoriile pot duce la formarea unei forme specifice de acnee?
Acneea mecanica este o formă des întâlnită la tineri sau la adulţii care practică anumite tipuri de sport. Acest tip de acnee apare din cauza echipamentului din material sintetic purtat în sala de antrenament, a bandanelor purtate de alergători, din cauza bretelelor ghiozdanelor, din cauza pălăriei sau a măştilor, sau chiar din cauza utilizării frecvente a telefonului.
Transpirația este menținută sub curele, benzi sau haine elastice, iar bacteriile rămân blocate în umezeala de pe piele.
Fii mult mai atentă la hainele pe care le alegi. Poartă haine realizate din bumbac sau alte fibre naturale şi nu din fibre sintetice.
7. Stilul nostru de viaţă influenţează foarte mult modul în care se manifestă acneea.
Pe lângă sfaturile de mai sus, ca să reuşeşti să obţii rezultatele dorite este cazul să începi să faci curăţenie şi în alimentaţia ta pentru a controla acneea de la interior. Încearcă pentru început să scoţi din alimentaţie (sau cel puţin să reduci considerabil) zahărul şi lactatele. Consumă cât mai multe fructe proaspete pentru că ele ajută la curăţarea limfei, cea care este responsabilă cu eliminarea deşeurilor din corpul nostru.
Dacă ar fi să concluzionăm, cauzele principale ale acneei şi a oricărei probleme de piele sunt: moştenirea genetică, hormonii, stresul, alimentaţia şi transpiraţia.
Recunosc că acneea de pe spate nu e cea mai plăcută problemă cu care ne putem confrunta la un moment dat. Dar e o problemă temporară pe care putem să o ţinem sub control aplicând cele 7 sfaturi enumerate mai sus.
Dacă și tu te-ai confruntat cu această problemă, care sunt lucrurile pe care le-ai aplicat și care ai observat că te-au ajutat cel mai mult?