fbpx

10 moduri în care poți folosi untul de corp

Untul de corp

Îmi plac produsele multifuncţionale!

Când mă gândesc la un produs cosmetic iau mereu în calcul posibilitatea de a folosi acel produs în mai multe moduri. Dacă aleg un ulei esenţial pentru o cremă de faţă mă asigur că acel ulei esenţial este suficient de blând şi pentru zonele mai sensibile precum zona din jurul ochilor.

Dacă pregătesc un balsam pentru călcâie aleg cu mare atenţie toate uleiurile care intră în compoziţia lui asfel încât să fiu sigură că va fi de un real folos nu doar pentru călcâie extrem de uscate şi picioarele obosite, dar va alina şi zonele cu piele înroşită, descuamată, rănile supeficiale, micozele de oriunde de pe corp, durerile articulare etc. Iar ca bonus, va fi suficient de blândă încât să poată fi folosit şi la copii.

Produsul cu cele mai multe posibile utilizări rămâne însa untul de corp!

Eu m-am gândit la 10, dar sunt sigură că vei putea găsi şi altele.

  1. Îngrijirea mâinilor

O cantitate mică se poate folosi zilnic, oricând simţi nevoia. Aplicat pe pielea uşor umedă se va absorbi imediat fără să lase senzaţie grasă pe piele. Dacă ai mâinile uscate aplică o cantitate puţin mai mare în fiecare seară. Dacă pielea este extrem de uscată foloseşte o cantitate generoasă şi poartă o pereche de mănuşi de bumbac toată noaptea ca tratament intensiv de hidratare.

  1. Îngrijirea picioarelor

Aplică o cantitate mică pe pielea proaspăt spălată şi masează bine pentru a menţine pielea hidratată. O dată pe lună, după o baie la picioare cu sărurile noastre de baie aplică o cantitate generoasă de unt de corp şi pune o pereche de şosete peste noapte.

  1. Înmoaie cuticulele

Masează o cantitate mică pe fiecare deget după baie şi împinge uşor fiecare cuticulă cu un beţişor special.

  1. Hidratează zonele uscate

Untul de corp este ideal pentru a calma şi a înmuia coatele aspre, călcâiele, degetele sau orice zonă necesită extra hidratare. Aplică o cantitate mică şi masează până se absoarbe în piele. Foloseşte ori de câte ori e nevoie.

  1. Cremă hidratantă pentru ten

Pentru tenul normal, uscat şi matur un unt de corp poate fi folosit la nevoie în locul cremei obişnuite. Se încălzeşte puţin unt în palme şi se masează uşor pielea. Foloseşte întotdeauna mişcări de jos în sus.

  1. Demachiant

Aplică puţin unt de corp pe o dischetă umezită şi îndepărtează cu blîndeţe urmele de machiaj, la fel cum procedezi cu un ulei demachiantEste soluţia ideală pentru rimelul rezistent la apă. Bonus, va îndepărta cu uşurinţă mizeria şi va hrăni pielea şi genele.

  1. Hrăneşte buzele

Se foloseşte ca orice balsam de buze.

  1. Balsam după epilare

Dacă şi tu te alegi cu pielea de pe picioare extrem de uscată după epilare, încălzeşte puţin unt în palme şi masează picioarele cu mişcări lungi, de jos în sus.

  1. Cremă hrănitoare pentru gât şi decolteu

Încălzeşte puţin unt în palme şi aplică cu mişcări de masaj, de jos în sus, de la decolteu spre gât.

  1. Cremă de masaj

Untul de corp este perfect pentru masaj pentru că asigură suficientă alunecare pentru un masaj comfortabil, iar pielea rămâne fină şi hidratată. Ca de obicei, încălzeşte puţin unt în palme înainte să îl foloseşti.

 

Cu atâtea posibile întrebuințări, untul de corp este un adevărat dar pentru pielea ta. Rămâne doar sa te hotărăşti cu care să începi:

3.5 Unt de corp Winterblues

3.2 Unt de corp regenerant și antivergeturi

3.3 Coco Balm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 5 =